HTML

Reklámtorta

Friss topikok

  • szeszlérvera: szia Petyaaa, ez sajnos valóság, elfogytak a reklámtorta-szeletek. Talán majd máshol, máskor, másh... (2011.11.01. 18:24) BÚCSÚ A REKLÁMTORTÁTÓL
  • IGe: Tagozódnak a Jedik, akárcsak a kaotikusok: www.facebook.com/pages/N%C3%A9psz%C3%A1ml%C3%A1l%C3%A1s... (2011.10.18. 12:17) AZ ERŐ VELÜNK VAN!
  • p308: node ez Amerika. (2011.09.09. 20:59) JÓL PÍÁROLT ÁLDOZATOK
  • Prím Letöltés: Azt kijelenteni, hogy a banner, mint hirdetési formátum nem működik kicsit erős, még akkor is, ha ... (2011.04.26. 13:11) BANNER-VAKSÁG
  • lujzalujzalujza: Igen! www.socialtimes.hu/articlepage/?article=568-minden-info-gyonyoru%09 (2011.02.17. 16:43) HIHETETLEN ÖTLETESSÉG, KIHAGYHATATLAN RELEVANCIA

Linkblog

2011.07.19. 16:32 szeszlérvera

GYENGÜLNEK A GYENGE KÖTÉSEK?

Címkék: google facebook

Azok a társadalmi szerepek, amelyeket élünk és naponta többször cserélgetünk, a virtuális térben is hatnak. Vevők vagyunk a boltban, beosztottak vagy főnökök a munkahelyen, testvérek vagy szülők a családban, futók a Margitszigeten, turisták külföldön. Ezek az identitások minden másodpercben befolyásolják a kommunikációnkat, viselkedésünket, döntéseinket, érzéseinket - és beömlenek a webes kommunikációnk terébe is.

Amikor a Facebook volt A közösségi háló, akkor az összes viselt szerepnek megfelelően összeválogatott ismeretségi kört vettük figyelembe a közösségi térben való létezéskor, kommunikációhoz. Ha már összeklikkeltünk pl. az üzleti partnereinkkel, akkor százszor is meggondoltuk a bejegyzésekben használt nyelvezetet, feltett képeket, lájkjainkat. 

Kicsit olyan, mintha személyiségünk ezzel egy integrációs folyamaton ment volna keresztül, minden szerepem szerint egyszerre, egyöntetűen vállaltam amit és ahogy mondtam, mintha elkezdett volna egyesülni bennem az összes típusú igazodási pont.

A Google+ a körökkel, melyeket ismerőseimből alkothatok, megtöri az integrációt, és lehetőséget teremt arra, hogy külön-külön kommunikáljak az egyes szerepeimnek megfelelően (is). Ez nagy lehetőség, azoknak, akiket zavart az osztatlan nyilvánosság, viszont a gyenge kötések erejét (részletes leírás itt) csorbíthatja. Ezek azok a kapcsolatok, amelyeket keresztül új utakat, új információt, új lehetőségeket találunk, így tágul a világunk a korábban is meglévő köreihez képest. Érdemes megtartani, továbbvinni a közös kommunikációt is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamtorta.blog.hu/api/trackback/id/tr363080597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása