HTML

Reklámtorta

Friss topikok

  • szeszlérvera: szia Petyaaa, ez sajnos valóság, elfogytak a reklámtorta-szeletek. Talán majd máshol, máskor, másh... (2011.11.01. 18:24) BÚCSÚ A REKLÁMTORTÁTÓL
  • IGe: Tagozódnak a Jedik, akárcsak a kaotikusok: www.facebook.com/pages/N%C3%A9psz%C3%A1ml%C3%A1l%C3%A1s... (2011.10.18. 12:17) AZ ERŐ VELÜNK VAN!
  • p308: node ez Amerika. (2011.09.09. 20:59) JÓL PÍÁROLT ÁLDOZATOK
  • Prím Letöltés: Azt kijelenteni, hogy a banner, mint hirdetési formátum nem működik kicsit erős, még akkor is, ha ... (2011.04.26. 13:11) BANNER-VAKSÁG
  • lujzalujzalujza: Igen! www.socialtimes.hu/articlepage/?article=568-minden-info-gyonyoru%09 (2011.02.17. 16:43) HIHETETLEN ÖTLETESSÉG, KIHAGYHATATLAN RELEVANCIA

Linkblog

2010.11.03. 13:55 Kalmi

A KEVESEBB TÖBB

Címkék: motiváció

Avagy: hogyan érd el, hogy megváltozzon a hozzáállás

Ha valakitől azt várod el, hogy megváltoztassa az hozzáállását, akkor jobb, ha egy kis jutalommal motiválod, mintsem egy nagy ajándékkal.

 A gondolkozásunk az alábbiak szerint működik.


1. Ha a kért tevékenységért, akcióért kis jutalmat kapok, hajlamos vagyok arra, hogy megváltoztassam az hozzáállásomat. A nevetséges jutalom ugyanis arról győz meg, hogy az adott tevékenységet szeretetből csinálom, és hogy szívesen teszem.

2. Ha azonban gazdagon megfizetnek ugyanezért az akcióért, tevékenységért, azt kívülről nézve hasonló minőségben végzem el, de a belső énemben nem mozdul meg semmi. Tudatosítom ugyanis, hogy mindezt pénzért csinálom, és ez elegendő magyarázat: „Undorító ez a munka, de legalább jól fizet.” Az örömre, vagy a munka szeretetére nem is gondolok.

Keress rá az interneten a „the point of minimum justification” szókapcsolatra, hogy bővebb információkat is találj a témával kapcsolatban angolul. Például egy ilyen definícióra is rábukkanhatsz: „Egy bizonyos pont, érték felett minden motiváció csökkenti, semmint növeli annak lehetőségét, hogy megváltozzon az egyén hozzáállása.”

Vagy egy ilyen grafikont:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamtorta.blog.hu/api/trackback/id/tr32419711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása